Xtra'Stories

Ontmoetingen in dansverhalen

Luister, spreek, dans en doe mee aan de lezingen, exposities, open studio’s, debatten, nagesprekken, workshops en arrangementen die in het kader van het festivalthema New Stories plaatsvinden. Ontmoet de makers, dompel je onder in hun werk en deel je ervaringen met hen en elkaar en creëer nieuwe dansverhalen. Voor de dansers onder jullie; in het inspirerende workshopprogramma leer je nieuwe moves of maak je kennis met het bewegingsmateriaal van uiteenlopende choreografen.

U kunt zich met de festivalarrangementen geheel onderdompelen in CaDance door lekker eten, ontmoetingen met de artiesten en twee voorstellingen te combineren. Een gezellige manier om de koude winterdagen door te komen.

De arrangementen zijn te koop tot een dag voordat ze  plaatsvinden.

Verschillende choreografen openen voorafgaand aan het festival de studiodeuren en nodigen je uit een uniek kijkje te nemen in de keueken van hun creatieproces. Ze tonen hun werk in wording en gaan graag met je in gesprek.

Speciaal voor deze editie van het CaDance festival vulde verschillende choreografen een kast met verhalen over hun makerschap. Deze kasten vol boeken, films, rekwisieten uit voorstellingen, en andere atributen kunt u tijdens het hele festival bewonderen in het Korzo theater en in Theater aan het Spui. De kasten dienen tevens als inspiratiebron voor een mini-voorstelling die studenten van verschillende kunstopleidingen in één dag maken.

Me, MyShelf and I

Voor Me, MyShelf and I worden choreografen gevraagd ieder een kast te vullen met verhalen over hun makerschap. In het Korzo theater en Theater aan het Spui ontstaat een woud van kasten vol boeken en films, rekwisieten uit voorstellingen, een visueel manifest en nog veel meer. De choreografen zetten al hun creativiteit in en creëren verschillende universums, waar je al dwalende steeds dieper in door kunt dringen.

concept Stacz Wilhelm | realisatie choreografen i.s.m. Greta Facchinato

Naast de voorstellingen worden er tijdens het festival ook verschillende talks georganiseerd; ontmoetingen met makers, inleidingen, nagesprekken, lezingen en een interessant debat. Na veel voorstellingen openen we in een ontspannen sfeer de dialoog en delen ervaringen met de dansers, de makers en elkaar.

Tijdens en voorafgaand aan het CaDance festival is er een gevarieerd aanbod van verdiepende en introductieworkshops en masterclasses. Zo zijn er open lessen tijdens de Monday Movement Class en dit jaar nieuw: de Wednesday Repertory Classes, voor fanatieke amateurs en (semi)professionals.

You are here