© Rob Hogeslag

Festival geopend door Minister Van Engelshoven


Gisterenavond is in een vol HNT Theater a/h Spui CaDance officieel geopend. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was aanwezig om samen met Gemma Jelier (algemeen directeur Korzo) en Stacz Wilhelm (artistiek leider CaDance en productiehuis dans Korzo) het publiek te verwelkomen.

Minister Van Engelshoven noemde in haar openingswoord het festival ‘een cadeau’ voor zowel een breed publiek dat zo kan kennis maken met moderne dans, en er zo hopelijk net zo enthousiast over wordt als zij na het zien ervan. Ook noemde ze het festival een cadeau voor een publiek van liefhebbers en voor de professionals die zich op het festival steeds weer kunnen laten verrassen door de nieuwe ontwikkelingen. ‘Ruimte geven aan jonge makers’, een belangrijk deel van de missie van CaDance, ‘vormt precies het hart van mijn beleid.’


W, Samir Calixto © Rob Hogeslag

Na de openingsspeeches kreeg het jonge breakdance talent en Kunstbende winnaar Shinshan de vrije vloer. Als winnaar van de Kunstbende mocht hij – ondersteund door Holland Dance Festival en met coaching van Shailesh Bahoran- zijn nieuwe solo laten zien. Vervolgens waren er in Theater a/h Spui de indrukwekkende premières van Samir Calixto (W) en Ryan Djojokarso (Mom:Me) en werd een select publiek verrast door de dansinstallatie Seconds van Amos Ben-Tal/OFFprojects.


Mom:Me, Ryan Djojokarso © Rob Hogeslag

De kop is eraf! Nog tot en met 9 februari is iedereen welkom op het CaDance festival.

You are here