nieuws


Vandaag start de kaartverkoop van CaDance met een feestelijke ticketactie! Het premièrefestival voor de hedendaagse dans in Nederland vindt van 25 januari t/m 9 februari 2019 plaats in Korzo en HNT Theater aan het Spui. Centraal deze editie staat de ongekende vrijheid waarmee dansmakers nu verschillende kunstdisciplines en dansstijlen gebruiken, om zo op hun manier éigen verhalen te vertellen. Van een dansroute door de stad tot een voorstelling die overgaat in een heuse rave party, van een rijk urban programma tot hedendaagse dans: voor elke smaak en mood zijn nieuwe dansverhalen te vinden. Kom het zelf ontdekken en geniet twee weken lang van de nieuwste creaties, dicht op de huid van nog onontdekte en toonaangevende dansmakers.

Dansje onder de kerstboom?

Geef CaDance cadeau!

Tijdens de feestdagenactie kunt u tot en met 31 december 2018 tickets voor voorstellingen en arrangementen bestellen met een feestelijke korting. Het online voordeel wordt verdubbeld en u krijgt €4,- korting op de normaalprijs. Alle kaarten worden kerstboomklaar verpakt en per post opgestuurd.*

Bekijk het hele programma op cadance.nl en bestel nu tickets met de speciale feestdagenkorting.

* Kies bij bestellen voor prijstype 'Feestdagenactie'. De actie is niet geldig i.c.m. overige kortingen en geldt niet voor  de workshops en de performance-installatie Seconds van OFFprojects. De laatste verzenddatum voor de Kerst is donderdag 20 december

28 nov 2018


Onder grote belangstelling is voormalig artistiek directeur van Korzo Leo Spreksel tijdens zijn afscheid van Korzo op 25 september gehuldigd met speeches van collega’s uit het veld, waaronder Jiří Kylián en Samuel Wuersten en choreografen die hun carrières bij Korzo zijn gestart, waaronder Ann Van den Broek en Samir Calixto.

Korzo eerde hem door de Leo Spreksel Award in het leven te roepen. De Award is een ode aan zijn inzet voor de Nederlandse dans en zijn passie voor talentontwikkeling. Deze aanmoedigingsprijs zal iedere twee jaar door Leo zelf worden uitgereikt aan een jonge maker. Met de prijs krijgt jong, divers talent een residentieplek in Korzo. De award is mogelijk gemaakt met behulp van private donaties, steun van collega-instellingen en financiering vanuit Korzo.

De avond begon met de uitreiking van de Stadspenning door het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Den Haag. Uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal ontving Spreksel de onderscheiding voor zowel zijn bijzondere verdiensten voor Korzo als de Haagse samenleving.

Met zijn onvermoeibare inzet en inspirerende passie is Leo Spreksel de afgelopen 30 jaar een van de grote krachten achter het succes van Korzo geweest. En niet alleen van Korzo. Zijn oog voor jong toptalent en het vertrouwen dat hij makers geeft, heeft choreografen geholpen zichzelf op eigen wijze te ontwikkelen. Hij staat aan de wieg van vele succesvolle carrières. Op 31 mei 2018 droeg Leo Spreksel zijn artistiek directeurschap over aan de nieuwe algemeen directeur Gemma Jelier.

25 sep 2018

Een mooi moment waar velen op gewacht hebben: de bekendmaking van de dansprogrammering van seizoen 2018-2019. Vandaag is het zover en we hebben de komende week een mooie early bird actie voor u. Om het feest compleet te maken doen we ook extra voorstellingen van CaDance in de verkoop.

Bij de start van de verkoop zetten we graag de Surinaams-Nederlandse choreograaf Ryan Djojokarso in de spotlight. Bij Korzo maakte hij zijn eerste, prijswinnende duet Balts in 2013. Daarna ging het hard en maakte hij diverse korte stukken als gastchoreograaf bij Nederlandse en internationale gezelschappen. Begin dit jaar ontving hij een Nieuwe Makerssubsidie waarmee hij zich onder de vleugels van Korzo, Scapino Ballet Rotterdam en het Zuiderstrandtheater de komende twee jaar verder ontwikkelt. U gaat veel van deze maker zien het komende seizoen!
 
De dansprogrammering bestaat uit een bonte verzameling van vertrouwde formats als All there is en Here we live and now, de 20e jubileumeditie van DansClick, spannende nieuwe stukken van Guilherme Miotto, Jasper van Luijk, Alida Dors en Aya en leuke familievoorstellingen van o.a. Alioune Diagne en De Dansers. Het programma van het CaDance Festival 2019 is uitgebreid met een voorstelling van Ryan Djojokarso en van de urban organisatie Roots & Routes.

Bekijk de hele dansprogramming in Korzo
Bekijk het programma van CaDance

Early bird actie Ryan Djojokarso

Van woensdag 13 juni, 12.00 uur t/m woensdag 20 juni, 11.59 uur ontvangt u 50% korting op ieder tweede ticket voor de voorstellingen Giovanni´s Room op 15 september en Mom:Me op 25 januari. Combineren is mogelijk. Meer info en bestellen.

Interview met Ryan Djojokarso

Ryan kwam op de koffie en sprak uitvoerig over zijn weg naar de grote zaal en het Nieuwe Makersavontuur dat hij samen met Korzo, Scapino Ballet Rotterdam en Zuiderstrandtheater is gestart. Lees het interview.

Save the date

Het CaDance Festival vindt plaats van 25 januari t/m 10 februari 2019. Houd de website www.cadance.nl in de gaten voor updates over het programma. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en u bent als eerste op de hoogte.

13 jun 2018

Op vrijdag 11 mei 2018 gaan de eerste voorstellingen van het CaDance Festival 2019 in de verkoop. De voorstellingen vinden alle plaats in Het Nationale Theater, locatie Theater aan het Spui. 

Openingsvoorstelling Samir Calixto

De Braziliaanse choreograaf Samir Calixto opent het festival met de voorstelling W. Na het indrukwekkende M, een stuk voor vijf mannen op muziek van Mahler, is het volgende deel van dit tweeluik rond dans en de filosofie van Nietzsche’s dynamische mensbeeld. Vijf danseressen maken de kracht, woede en wellust voelbaar die in de mythes en archetypes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Op een moderne bewerking van Wagners muziek uit Tristan en Isolde, brengt Samir met W onze obsessieve zoektocht naar de waarheid voor het voetlicht.

premiere 25 januari 2019
ook te zien op 26 en 27 januari
meer info en tickets

Ook in de verkoop

31 januari Unboxing Ballet De Junior Ballet Company
9 februari Mechanical Ecstacy Club Guy & Roni i.s.m. Slagwerk Den Haag

Save the date

CaDance vindt plaats van 25 januari t/m 10 februari 2019. Houd de website in de gaten voor updates over het programma en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

10 mei 2018


Op vrijdag 10 november jl. maakte de Minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven, bekend dat zij de komende jaren 10 miljoen extra vrij maakt voor cultuur. Hiervan wordt 9 miljoen toegevoegd aan het budget van het Fonds Podiumkunsten voor de jaren 2018-2020 om de instellingen die een positief advies hadden gekregen maar geen geld alsnog te honoreren (de instellingen op de zogenoemde b-lijst). Dit is geweldig nieuws, want het betekent dat Korzo de komende jaren zijn sleutelrol als producent van belanghebbende dansmakers kan blijven ontwikkelen.

Lees het hele persbericht van de Rijksoverheid hier >>

13 nov 2017


Zondag 12 februari is de 18e editie van CaDance - het premièrefestival voor de hedendaagse dans in Nederland - tot een feestelijk eind gekomen. Korzo presenteerde met het CaDance festival maar liefst 24 producties, waarvan 16 premières. Het programma was van een consistent hoge kwaliteit, wat wel bleek uit de vele positieve recensies en publieksreacties. De belangstelling voor nieuw choreografietalent blijft hoog. CaDance trok dit jaar ruim 10.000 bezoekers met een bezettingspercentage van bijna 80%.

Voor artistiek directeur Leo Spreksel is dit de laatste CaDance editie die onder zijn bezielende leiding tot stand is gekomen. Hoe het voortbestaan van het festival eruitziet, is op dit moment nog niet zeker.

‘CaDance bestaat niet zonder een rijk Nederlands dansklimaat. Maar de eigentijdse dans heeft ook het CaDance festival nodig. Er is in Nederland publiek voor avontuurlijke eigentijdse dans. Dat maakt CaDance met elke editie weer zichtbaar.’ – Leo Spreksel

The Art of Seeing – hommage aan het publiek
Er waait een nieuwe wind door de hedendaagse danswereld; een nieuwe generatie choreografen stelt zich open voor de wereld om hen heen, is geëngageerd en gaat actief in dialoog met het publiek. CaDance wist deze beweging in woord en daad te vangen met het thema ‘The Art of Seeing’. Makers gooiden hun studio’s open en creëerden nieuwe presentatievormen.

'Het is kwetsbaar en spannend je werk te tonen aan het publiek terwijl er nog veel creatiestappen gezet moeten worden, maar ontzettend waardevol. Het publiek leert ons als makers hoe zij kijken naar de vragen waar wij mee worstelen in het proces.  Op deze manier krijgen we inzicht in de manier waarop ons werk communiceert en worden we kritisch bevraagd op de keuzes die we maken.’ - Jasper van Luijk

De Volkskrant kopte na het openingsweekend: ‘Toeschouwer telt dit jaar op CaDance.’ De openingsvoorstelling HOWL, van Amos Ben-Tal /OFFprojects in samenwerking met Spinvis liet op overtuigende wijze zien hoe makers nieuwe vormen zoeken om zich aan het publiek te presenteren en hen onderdeel te maken van een totaalervaring.

‘In the work that I create with OFFprojects, and particularly in Howl, we see the audience as an inseparable part of the performance. We acknowledge that 50% of the artistic encounter occurs in the viewers mind and not on stage. That means that learning from our public and coming into contact with them in diverse ways is paramount to our artistic process. Open studios and pre/post performance talks are therefore not an extra layer, they are an inherent part of our philosophy.' - Amos Ben-Tal

Het CaDance publiek laat zich keer op keer kennen als een groot supporter van het talent. Het deelde hun ervaringen in nagesprekken, blogs, via de ‘rode loper’ installatie in Korzo en via de live social media wall in Theater aan het Spui en Korzo. Het festival sloot feestelijk af met de MEYER-CHAFFAUD voorstelling SOUL #1 Audience, waar het publiek een centrale rol toebedeeld kreeg.

Een aantal voorstellingen die te zien waren tijdens CaDance gaat op tournee. Klik hier voor een overzicht.

15 feb 2017


Deze editie van CaDance is ten einde. Heeft u een felbegeerde voorstelling toch gemist? Niet getreurd! Een aantal creaties is dit seizoen nog te zien in de Nederlandse theaters.

Openingsvoorstelling HOWL van Amos Ben-Tal/OFF Projects i.s.m. Spinvis
Gaat in het najaar 2017 uitgebreid op tournee. Speellijst

We Are Nowhere Else But Here - Stephen Shropshire
Tourt in het seizoen 2017-2018 langs diverse theaters in Nederland. Speellijst

Terra Incognita & Bird - Dunja Jocic
Is nog in enkele theaters in het land te zien. Speellijst

Three Times Rebel – Marina Mascarell
Three Times Rebel is alleen nog te zien in Eindhoven en in het buitenland te zien. Speellijst

12 feb 2017


In de Nobelstraat in het Hofkwartier is een nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling voor 500 fietsen geopend. In ditzelfde pand zit eveneens de vernieuwde conceptstore Collective. De fietsenstalling en Collectiv zijn onderdeel van een innovatief Haags concept, dat een samenwerking is tussen de beheerder Biesieklette, gemeente Den Haag, het Haags Retailpunt en Collectiv. Wethouder Tom de Bruijn (Financien, Verkeer, Vervoer en Milieu) opende zaterdag 10 december de fietsenstalling. In totaal heeft de binnenstad nu negen gratis bewaakte fietsenstallingen.

Extra fietsparkeervoorzieningen binnenstad

Met de realisatie van de nieuwe stalling komt de wethouder zijn toezegging na om de capaciteit aan fietsparkeervoorzieningen in de binnenstad te vergroten. Uit tellingen blijkt dat er in het Hofkwartier 1.000 stallingsplekken te weinig zijn. Samen met ondernemers en bewoners is gekeken waar extra plekken op straat gemaakt kunnen worden en waar er plek is voor een inpandige stalling. Een van die plekken is de Nobelstraat. Met uitgangen aan de Nobelstraat en Prinsestraat/Driehoekjes bevindt de stalling zich midden in het winkel- en uitgaangsgebied.

Smart shopping-concept

De stalling is een servicestalling met een openbaar toilet, een fietsreparatiepunt, koffie- en broodjeszaak en kluisjes. Het overkoepelende concept van het 800 m2 grote pand is een 'Living Lab'. Naast de fietsenstalling bevinden zich hier namelijk ook de vernieuwde Collective conceptstore, flexibele werkplekken, een expositieruimte, een bagelstore en meer. Het Haags Retailpunt, dat aanspreekpunt en innovatiepartner is voor winkeliers, vestigt zich in het pand en gaat er bijeenkomsten voor ondernemers organiseren.

Openingstijden fietsenstalling

De gratis fietsenstalling is van maandag tot en met woensdag open van 7.30 tot 01.30 uur, van donderdag tot en met zaterdag van 7.30 tot 03.00 uur en op zondag van 9.00 tot 01.30 uur. De stalling is op de begane grond. Bewoners in de omgeving van de Nobelstraat kunnen voor 3,75 euro een bewonerspas kopen om hun fiets ook 's nachts of meerdere dagen achter elkaar in de fietsenstalling te laten staan. In de stalling Driehoekjes is ook een buurtstalling. Voor 7,50 euro per maand hebben eigenaren 24/7 toegang tot de stalling.

Contact

Als u vragen heeft over de stalling en de faciliteiten dan kunt u  bellen met Biesieklette: 070 394 422 11 of kijken op www.biesieklette.nl Voor de openingstijden van alle bewaakte stallingen kunt u de app van Biesieklette downloaden.
Voor vragen over het beleid kunt u een mail sturen naar fiets@denhaag.nl
 
Voor vragen over Collectiv, Smart Shopping en het concept, kunt u contact opnemen met het Haags Retailpunt via smartshoppingdenhaag@gmail.com

09 feb 2017


Het slotweekend van CaDance heeft een aantal verrassingen voor het publiek in petto: van spannend nieuw werk van de jonge getalenteerde dansmakers Ryan Djojokarso, Dunja Jocic en Jitti Chompee, tot het nieuwste werk van choreografen-duo Meyer-Chaffaud.

Intens duet

Ryan Djojokarso beleefde vorige week zijn eerste CaDancepremière als choreograaf, met de goed ontvangen kindervoorstelling Jij bent ‘m! Op donderdag 9 februari is alweer een nieuwe voorstelling te zien van deze aanstormende dansmaker. Giovanni’s Room belooft een intens duet te worden over de liefde, en wat er gebeurt wanneer je te bang bent om lief te hebben. Djojokarso liet zich voor deze voorstelling inspireren door het boek Giovanni’s Room van James Baldwin.

Giovanni’s Room gaat in première op donderdag 9 februari om 20.30 in Korzo. Daarna tijdens CaDance nog te zien op vrijdag 10 februari om 19.30 uur (die dag is er ook een nagesprek met de maker) en op zaterdag 11 februari om 19.30.

Hallucinante wereld van multi-talent Dunja Jocic

Dunja Jocic, als danseres al jaren een blikvanger bij Club Guy & Roni, verrast als choreografe met eigenzinnige dansprojecten en films. Met hetzelfde  fantastische mannelijke danspaar als in haar ‘briljante’ eerste avondvullende voorstelling Don’t Talk To Me In My Sleep, zoekt zij nu nieuwe grenzen op. In Terra Incognita, gebaseerd op Vladimir Nabokovs gelijknamige korte verhaal, proberen ontsnapte vrienden in de tropische hel van Badonia het onbekende land Gurano Hills te bereiken. Hallucinaties versmelten met de hardvochtige omgeving en de queeste vergt het uiterste van de reizigers. Jocic weet op bijna filmische wijze een eigen wereld op te trekken in haar voorstellingen. Terra Icognita wordt deze avond aangevuld met de prijswinnende korte film Bird.

Terra Incognita gaat vrijdag 10 februari in première om 19.30 in Theater aan het Spui. Daarna tijdens CaDance nog te zien op zaterdag 11 februari om 21.00 uur (deze avond is er ook een nagesprek met de choreografe).

Magisch Red Peter - Thaise dans vermengd met moderne invloeden

De Thaise choreograaf Jitti Chompee maakt theatraal gebruik van maskers in combinatie met de Thaise dansvorm ‘Kohn’ en moderne dans. Vorig jaar maakte hij al grote indruk tijdens zijn door de Kylián Foundation ondersteunde residentie in Korzo. Met Red Peter is hij terug in Den Haag. Een absurd en magisch verhaal over de mogelijkheden van de menselijke transformatie, geinspireerd door een verhaal van Franz Kafka. Daarin verliest de aap Red Peter zijn vrijheid in zijn pogingen een mens te worden. Voor het decor van deze voorstelling worden 10.000 liter grond in de grote zaal van Theater aan het Spui geschept.

De Nederlandse première van Red Peter is op zaterdag 11 februari om 19.30 in Theater aan het Spui. Ook te zien op zondag 12 februari om 16.00 uur.

Op zaterdag 11 februari om 17.15 uur geeft Jitti Chompee een Lecture Demonstration over zijn choreografische werk in Theater aan het Spui. Op maandag 13 februari, na afloop van het festival, verzorgt hij in Korzo nog een Monday Movement Class, iedereen is welkom.

SOUL #1 Audience

Meyer-Chaffaud, het choreografen-duo dat stevig geworteld is in de Haagse dansccene en dit jaar voor het eerst gesubsidieerd wordt door de gemeente Den Haag, belooft een voorstelling waarbij de ziel van het publiek centraal staat. Meyer-Chaffaud staat bekend om hun nieuwsgierigheid en maatschappelijke betrokkenheid en treedt graag buiten de gebaande paden. In deze voorstelling zijn zowel Isabelle Chaffaud als Jérôme Meyer, beide voormalig danser bij onder andere Nederlands Dans Theater te zien, samen met een verrassend ensemble. De voorstelling die moderne dans en theater combineert, is een speels debat rondom filosofische ideeën en sociale thema’s.

Première op vrijdag 10 februari om 21.00 uur in Korzo, daarna tijdens CaDance nog te zien op zaterdag 11 februari om 21.00 uur en zondag 12 februari om 15.00 uur.

09 feb 2017


Het Haags Productiebedrijf volgt het hele CaDance festival met hun filmcamera's en maakte alvast deze leuke filmpjes.


Openingsweekend CaDance


Tweede week CaDance

09 feb 2017

Pagina's

Subscribe to nieuws

You are here